Oldalak

2009. július 8., szerda

Pécs - első nap


Ma egy hete, hogy eltöltöttök az első napunkat Pécsen.

Az utazásainkkal általában az a baj, hogy sohasem tudunk az eltervezett időben elindulni. Ez most is így volt, azzal a különbséggel, hogy minimálisra sikerült a késést szorítani. A terv reggel nyolc óra volt és kb. fél kilenckor sikerült elindulnunk. Az úton minden rendben ment, a gyerkőcök is jól bírták a gyűrődést. Egy kicsit kinyújtóztattuk a lábunkat Baján, majd utunkat folytatva megérkeztünk Pécsre.
Bejelentkeztünk a szállodába és a csodás időnek hálát adva máris elindultunk az Állatkertbe. Körülbelül negyed órája lehettünk ott amikor is pár rettentően hangos égzöngés után hatalmas zuhé zúdult ránk. Igazából még rendes menedéket sem találtunk, csak egy nádból készült (igencsak foghíjas) árnyékolótető alá menekülhettünk. Olyanformán hajoltunk a gyerekek fölé, mint a madárszülők. Szerencsére ők nem áztak meg csak egy kicsit, rólunk ne is beszéljünk. :-)
Amikor csitult a zápor a szállásunk felé vettük az irányt. Kifelé menet a pénztáros nénit megkérdeztük nem jöhetnénk -e el később mindent megnézni, mert nem igazán jutottunk messzire. Nagyon készséges volt a jegyünkre rábélyegezte, hogy elővételi jegy "nyugodtan jöjjenek, majd ha jó idő lesz"- mondta.
Szálloda, átöltözés, újra csodás napsütés és egy kis vita következett; mivel Imikénk kijelentette, hogy ma már nem akar állatkertbe menni. Mi meg tartottuk volna magunkat a tervhez (elsö nap délután állatkert).Imi győzött. Elmentünk hát sétálni egy kicsit a belvárosba. Sikerült leparkolni a parkolózóna határában (kívülről).
Barbakán kert, Szt István tér, Széchenyi tér, Ferencesek utcája útvonalon haladva - oda és vissza - sétáltunk.(Gyerekekkel ez elég nagy távolság, amúgy nem.)
Az elmaradt állatkertezásre fagyi volt a vigaszdíj.
Mindezek után visszamentünk a szállodába, vacsi, fürdés, alvás következett. A gyerekeket nem kelett noszogatni nagyon hamar elaludtak. Persze mi is (nem is tudom mikor aludtam utoljára 10 órányit, de nagggyon jól esett).

Az első nap eseményeit nyomonkövetve készítettem pár oldalt. Album lesz belőlük, majd valamikor...

A szálloda (és címlap)
Felhasználtam a szálloda prospektusát is.


Az állatkertben


RK design - zoobaby
Az állatkert prospektusából is használtam a bejárat képét és a logót.



A séta



háttér: Bel Vidotti - Go Ahead and Dream
template Yin 127



Hamarosan jön a folytatás (nyugi összesen csak három napot voltunk ott) :-)
Gyere olvasd el azt is!

2 megjegyzés:

Rucola Designs írta...

Pesten is egész héten ez a szeszélyes időjárás volt, egy pillanat alatt óriási záporok kerekedtek! Szuper a beszámoló és még szuperebbek az oldalak, várom a folytatást! :)

LaceE írta...

Örülök, hogy az eső ellenére jól sikerült az első napotok. Jöhet a második :) Nagyon jók az oldalaid :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...